AOC Côtes du Ventoux wijzigt naam in AOC Ventoux

10/12/2008 | Door | Categorie: Nieuws |

Top van de Mont VentouxDe Franse Appellation d’Origine Contrôlée (AOC) Côtes du Ventoux verandert zijn naam in AOC Ventoux. De naamswijziging ging in op 1 november. Voor de rest wijzigt er niets. De mont Ventoux is het hart van de appellatie en de nieuwe naam moet dit beter weerspiegelen. Mooi meegenomen is ook dat de nieuwe naam korter is dan de oude. Deze AOC uit de Zuidelijke Rhône produceert tot 330.000 Hl wijn per jaar. Drievierde van de productie bestaat uit rode wijnen en bijna al de rest zij rosé-wijnen. Slecht drie tot vier procent van de productie is wit. Tachtig procent van de productie is afkomstig van vijftien coöperatieven. De resterende twintig procent wordt gemaakt door minstens 140 onafhankelijke wijnboeren. Slechts twintig procent van de productie wordt geëxporteerd. Bij de onafhankelijke wijnboeren zijn enkele kwaliteitsnamen, zoals Domaine de Fondreche, onder andere bekend van zijn rode cuvées Fayard, Nadal en Persia, die in het verleden ook door WijnIdee zijn geproefd (gebruik de zoekmachine om de proefnotities terug te vinden of klik op de tag hieronder).

Tags:


Een reactie op “AOC Côtes du Ventoux wijzigt naam in AOC Ventoux”

  1. […] d’Origine Contrôlée heet voortaan AOC Ventoux. De naamswijziging is op 1 november ingegaan, meldt WijnIdee.com. Verder verandert er niets. De mont Ventoux is het hart van de appellation en de […]

Lees ook deze artikels: