Aw: Geruchten, maar voorlopig geen bewijzen voor geknoei Brunello

17/04/2008 | Door | Categorie: Oude site |

Hierbij mijn reactie naar Licata op het “goedkeuren” van deze praktijken i.v.m. toevoeging van andere druivenvariëteiten aan Brunello

Wat jullie schrijven over het Italiaanse wijnschandaal kan ik volledig beamen, ook wij kopen die rommel niet, en het is tijd dat de regering daar eens werk van maakt om deze praktijken lam te leggen.

Jammer genoeg zijn er nog tal van “zogenaamde” restaurants, trattorias, pizzerias en andere die de klanten nog steeds durven dergelijke producten (chemische rommel of azijn) voor te schuiven. Het ligt toch ook deels aan sommige invoerders die deze producten nog steeds durven invoeren. Zelfs zijn er enkele die beweren dat deze wijnen 80 % van hun omzet is, schande.

Wat je echter schrijft over de toevoeging van andere druivensoorten in sommige Brunello wijnen, stoot me echt tegen de borst.

Inderdaad liep de Italiaanse wetgeving jaren terug achter op het produceren van goede wijnen, maar de wetgeving voor de Brunello wijnen is nu eenmaal zo, en het is niet de producent die zijn wijnen dient aan te passen aan de Amerikaanse consument, lees analfabeet op gebied van wijntraditie, en Parker-toestanden. Er is al te veel geknoeid met mooie Italiaanse wijnen die door toevoeging van Cabernet en Merlot reeds te veel de internationale (Amerikaanse) toer opgaan, overal kom je dezelfde smaak tegen.

Net terug van Vinitaly, waar we prachtige Brunello wijnen en natuurlijk ook andere wijnen geproefd hebben met autochtone druivenvariëteiten, pleit ik dus voor originaliteit en niet commercialiteit van wijn.

Vriendelijke groeten,

Timé

Tags: ,


Reacties zijn gesloten.

Lees ook deze artikels: