Pomerol 1943

04/06/2007 | Door | Categorie: Oude site |

Hallo,

Ik heb hier een fles wijn liggen van 1943
Het is een Pomerol, Clos l’église Rouchet, 1e Cru Classé.
Wat denkt u, is dat nog drinkbaar of zou u hem gewoon laten liggen.
Hebt u enig idee van de waarde van zo’n fles.

Dank bij voorbaat.

Patrick

Tags: ,


Een reactie op “Pomerol 1943”

  1. Jozef Schildermans says:

    Bij Wijnimport Divino is er momenteel een fles uit 1942 van Clos L’Eglise te koop voor 60,5 euro. Jouw fles zal dus rond de 30 euro of zo waard zijn als je hem aan een handelaar verkoopt, misschien iets meer via e-Bay. Veel hangt ook af hoe deze fles al die tijd is bewaard en hoe ze eruitziet: hoe is het niveau van vulling (onder de stop, in de hals? – hoe lager, hoe minder waard), hoe ziet het etiket eruit etc? Geen idee of de wijn nog drinkbaar is: er bestaan geen goede oude wijnen, alleen goede oude flessen. Proberen is de enige methode om het uit te vinden, maar wees dan wel voorzichtig: minstens een week op een koele plaats rechtopzetten, dan voorzichtig openen en ruiken, als de wijn fris ruikt onmiddellijk proberen, of anders een verse stop er halfweg induwen en enkele uren wachten zodat hij langzaam zuurstof kan opnemen.

Lees ook deze artikels: