Domaine Emilian Gillet (Thevenet) Mâcon-Villages Quintaine 2001

2001 Domaine Emilian Gillet (Thevenet) Mâcon-Villages Quintaine – France, Burgundy, Mâconnais, Mâcon-Villages (4/20/2006)
The colour is straw yellow. The nose is rather closed and still a bit yeasty; I’m also getting a bit of minerals and a touch of honey and ripe yellow fruit. The palate is a bit more open and opens up even more with breathing in the glass. Tasty, balanced ‘Emilian’ (as the wine is now labeled) in the Thevenet style: a hint of overripeness and sweetness (just a hint), nice juicy yellow fruit tones, refreshing acidity and mineral undertones. Very good qpr as I paid only 12 euro for this at Thevenet’s. Don’t serve this too cold. (90 pts.)

Strooigele kleur. Nog gesloten neus met een hint van gist; daarnaast mineralen en een toets van honing en rijp, geel fruit. De mond is meer open en opent nog verder in het glas. Smakelijke, gebalancerde ‘Emilian’ (zoals deze wijn nu op het etiket wordt genoemd) in de bekende stijl van Jean Thevenet: een hint van overrijp fruit en zoetigheid (maar niet overdreven), mooi sappig geel fruit, verfrissende zuren en onderbouw van mineralen. Zeer goede prijskwaliteitverhouding voor ca. 12 euro. Serveer deze wijn niet te koud. Verkrijgbaar bij Bourgogne Wijnen, van Houten Wijnkoperij en Wijnkoperij De Gouden Ton.

Posted from CellarTracker