‘Judgment of Paris’ uit 1976 wordt film met Hugh Grant of Jude Law

De Britse wijnkenner Steven Spurrier organiseerde in 1976 in Parijs een blindproeverij van Franse en Californische wijnen, waarbij de Californische wijnen de Franse met voorsprong versloegen. Deze ‘Paris Tasting’ of ‘Judgment of Paris’ betekende de doorbraak van de Californische wijnen. De Amerikaanse journalist Georg Taber schreef er het boek Judgment of Paris : California vs. France and the Historic 1976 Paris Tasting That Revolutionized Wine over (van dit boek bestaat ook een Britse editie). Clear Pictures Entertainment heeft nu aangekondigd het boek te willen verfilmen. Acteurs Hugh Grant en Jude Law zijn kanshebbers om de rol van Steve Spurrier te spelen. Spurrier organiseerde op 24 mei een nieuwe versie van de proeverij uit 1976, waarin de Californiërs opnieuw de Fransen versloegen. De proeverij werd ditmaal tegelijk in Napa Valley en in Londen gehouden. Op die herhaling is wel veel kritiek gekomen uit kennerskringen. De geproefde wijnen waren volgens die kenners niet aan elkaar gewaagd, zodat het eindresultaat eigenlijk gemanipuleerd werd in het voordeel van de Californiërs. De proeverij gebeurde ditmaal ook niet blind. Marvin Shanken, uitgever van de Wine Spectator noemde de nieuwe proeverij in zijn blog dan ook een ‘Hollywood stunt‘.