Website over biologische wijn geopend

De Franse vereniging Association Bien Boire promoot biologische wijn in Frankrijk en in Europa. Ze heeft een database met informatie over ruim 800 wijndomeinen, de wijnen, de nationale en internationale verkooppunten en proefnotities (in de loop van het jaar). Deze database was al beschikbaar in het Frans, Duits en Engels en is nu ook in het Nederlands vertaald. De database wordt onderhouden door zowel de redactie, als wijnbouwers, wijnproevers en geregistreerde bezoekers, die hun eigen proefnotities kunnen toevoegen. De gegevens kunnen worden doorzocht op cultuurmethode, wijnregio, land waar de wijn wordt verkocht of postcode. Per domein worden de kerngegevens, een overzicht van de wijnen, foto’s, verkooppunten en commentaren getoond. Momenteel zijn de meest van die gegevens echter nog niet voorhanden in de Nederlandse versie.

Webadres Nederlandse versie: http://www.biologische-wijn.bien-boire.info/

Webadres Franse versie: http://www.vin-biologique.bien-boire.info/