Ch. Pape-Clément 2001

2001 Château Pape Clément – France, Bordeaux, Graves, Pessac-Léognan (3/10/2006)
Expressive, ‘modern’ nose of black almost jammy fruit, spices, black coffee, chocolate, graffite and liquorice. The palate is big and expansive, but with classical Bordeaux restraint and elegance. Good balance between fruit, tannins and acidity. Not too sweet, somewhat dusty ripe tannins, ripe black fruit, refreshing citruslike acidity, herbs and spices, liquorice etc. The aftertaste is maybe a bit short for so big a wine. But all in all certainly a very good wine that’s drinking well already. (94 pts.)

Expressieve, ‘moderne’ neus met zwart, bijna confituurachtig fruit, specerijen, zwarte koffie, chocolade, graffiet en drop. De mond is groot en expansief, maar met klassieke Bordeaux elegantie en terughoudendheid. Goede balans tussen fruit, rijp zwart fruit, verfrissende citrusachtige aciditeit, kruiden en specerijen, drop etc. De afdronk is misschien ietwat kort voor zo een grote wijn. Niettemin een zeer goede Bordeaux die nu al toegankelijk is, maar ook nog veel toekomst heeft.

Posted from CellarTracker