Haut-Montplaisir

Château Haut-Montplaisir is een wijndomein in de AOC “Cahors”. Eigenaars zijn het echtpaar Cathy en Daniel Fournié. Daniel nam de wijngaarden in 1998 over van zijn schoonvader en koos resoluut voor de kwaliteitsaanpak: lage opbrengsten, oude wijnstokken, oogsten van rijpe druiven. Chemische bestrijdingsmiddelen worden waar mogelijk vermeden. De bemesting gebeurt met organische meststoffen. Het streefdoel is om de wijngaarden meer biologisch te gaan onderhouden. Hij wordt geadviseerd door de gebroeders Verhaeghe, de oorspronkelijk van Diksmuide afkomstige eigenaars van het topdomein in de Cahors-streek, Château Du Cedre.

Adres

Montplaisir

46700 LACAPELLE CABANAC

France

Tel. +33-5.65.24.64.78
Fax: +33-5.65.24.68.90

Invoerder Nederland: Cave de Wittenberg

Invoerder België: Onbekend