De Nuestra Tierra Cava Brut Nature

De Nuestra Tierra Alta Seleccion Cava Brut Nature. 11,5%. De Nuestra Tierra is het huismerk van Carrefour voor Spaanse streekproducten. De cava duikt sinds kort ook op in sommige buitenlandse (waaronder Belgische) vestigingen en wordt eigenlijk gemaakt door het oude Cava-huis Parés Balta uit het dorpje Pacs del Penedés. “Brut nature” wil zeggen dat aan deze traditionele cava geen dosage te pas kwam (toevoeging van zoete most). De belletjes zijn veelvuldig, maar fijn. Fijnfruitige neus met zoetig appel- en meloenfruit, met een hint van brooddeeg en bruine appel. In de mond verfrissende citruszuren, meloenfruit en brooddeeg. Heel droog naar cava-normen. Totaal anders dan champagne, maar heel lekker. Veel interessanter dan de doorsnee industriële supermarktcava zoals het zwarte etiket van Freixenet. 88/100. Assemblage van de traditionele cava-druiven macabeo, xarel.lo en parellada. De eerste komen van een wijngaard op 195 meter hoogte in de Medio Penedés, met name Sant Marti Sarroca. De parellada is afkomstig uit de Alt Penedés en groeit op 600-750 meter hoogte in wijngaarden van het dorpje Pontons. De druiven worden gekweekt zonder herbiciden of pesticiden.