Etim Selection Grenache 2000

“Agricola Falset-Marca” Etim Selection Grenache Seleccio de vinyes velles de mes de 60 anys “Tarragona-Falset” 2000. 13,5%. Initieel een Chateauneuf-achtige animale geur, die gedeeltelijk vervliegt om plaats te maken voor aroma’s van chocolade en rijp rood en zwart fruit (cassis). Verder een hint van kirsch. Nog serieuze zuren in de mond. Massa’s rood en zwart fruit, kirsch, koffie. Heel wat wijn voor dit weinig geld, maar moet nog evenwichtiger worden om echt de quotatie Zeer Goed meet te krijgen. Op etiket wordt een evolutie van vier jaar aanbevolen. Time wil tell. Voor nu 89+/100. Een assamblage van 86% Granatxa, 14% Cabernet Sauvignon die acht maanden rijpte op 90% Franse en 10% Amerikaanse “botes”. 8,7 euro in Spanje zelf. Belgische invoerder Onbekend. Nederlandse invoerder: Winequest.