Onderzoek: driekwart bevolking voorbestemd om goede wijn slecht te vinden

Online marktonderzoek door de Amerikaanse wijnbelangenvereniging WineVision toont aan dat 65% van de bevolking biologisch is voorbestemd om bepaalde door wijnexperten gegeerde smaken niet te lusten. Met andere woorden: een groot deel van de bevolking lust de wijn niet die door ervaren wijnproevers wordt aanbevolen. Het gaat om de bevolkingsgroep die extra gevoelig is voor bittere smaken. Dat blijkt uit hun zoutgebruik en het gebruik van melk, room en suiker in hun koffie. Bittergevoeligheid komt meer voor bij vrouwen dan mannen. Deze mensen houden niet van sterk smakende witte of rode wijnen. Mensen die hun koffie zwart drinken zijn dikwijls mannelijk en lusten wel de sterker smakende witte en rode wijnen die wijnexperten aanbevelen. Het onderzoek slaat wel vooral op Amerikaanse consumenten. Je kunt zelf aan het online marktonderzoek deelnemen door op de titel van dit artikel te klikken.

2 Reacties

  1. Ik ben niet echt op de hoogte van de wijnmarkt in Nederland en zeker van alles wat er komt kijken bij export/import. Zo simpel is het in elk geval niet. Als ik naar België kijk dan moet je aan heel wat administratieve voorwaarden voldoen betreffende douane, milieu (flessen), accijns etc. Dat is één van de redenen waarom een wijn die in Spanje 2,5 euro kost bij ons minimaal driemaal zoveel kost in de winkel: anders kun je er – legaal – niets op verdienen. Bovendien is de markt voor wat betreft de invoerders (zeker in België) verzadigd, in elk geval voor de bekende wijnlanden zoals Spanje.

  2. Heer Schildermans,
    Interessante artikelen.
    Denkt u dat wijn in Nederland te duur is?
    Ik denk van wel. Ik woon in Spanje, waar een goede wijn in een gewoon restaurant ongeveer 12 euros kost (Protos Joven bijvoorbeeld) en een huiswijn 6 euros. Dezelfde wijn kost in Nederland 40 euros resp 19 euros in een restaurant, en ik ben dan ook niet verbaasd dat veel restaurants die het moeten hebben van mensen die niet op een expense-account eten, niet goed draaien.
    Ik ben van plan om goede spaanse wijnen in Nederland op de markt te brengen voor weinig geld. Van af 2,50 wit en van af 2,95 rood per fles. Plus verzendkosten of zelf afhalen in Hilversum.
    Hebt u ideeën over hoe ik de massa kan bereiken met de boodschap dat ik rechtstreeks van de producent koop en rechtstreeks aan het publiek verkoop, met het concept dat er goede wijnen worden gedronken voor minder geld?
    Groet,
    John Boot

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.