Zomeroesters en Laurent-Perrier Ultra Brut

{pictureref(, align:”left”, width:”117″, height:”318″)}


Champagnehuis Laurent-Perrier en zeevruchtenspecialist La Bretagne lanceren een zomeroesterscampagne. De zomeroester uit Bretagne bezit een unieke chromosomensamenstelling,  die maakt dat ze op het hoogtepunt van smaak is in de zomer. Horecazaken krijgen speciale kortingen op bestellingen van 24 flessen Laurent-Perrier Ultra Brut en 100 La Bretagne zomeroesters. Ze kunnen hun klanten voor een mooie prijs een coupe Ultra Brut voorschotelen in combinatie met zes zomeroesters. De actie loopt tot eind september.
De L-P Ultra Brut is een “brut nature” champagne zonder dosage, dat wil zeggen zonder toevoeging van suiker. In Spanje zijn “brut nature” Cava’s al langer populair. Minder mensen weten dat ook in “Champagne” vroeger “Grand Vins Sans Sucre” werden gemaakt. L-P (opgericht in 1812) stond er in de 19de eeuw zelfs om bekend. In 1981 lanceerde het huis opnieuw een dergelijke “ongesuikerde” champagne, de “blauwe” Ultra Brut. De huidige actie moet deze frisse en delicate champagne meer bekendheid geven. De L-P Ultra Brut is een assemblage van 55% Chardonnay en 45% Pinot Noir gekozen uit 15 crus en gemaakt op basis van zeer rijpe oogsten. Van deze niche-champagne worden jaarlijks ongeveer 150.000 flessen gebotteld.

2 Reacties

  1. Beste Jos,

    Ik heb er geen idee van of deze actie ook in Nederland loopt. De persmedeling was afkomstig van L-P België. Je kunt natuurlijk altijd zelf de combinatie thuis uitproberen, desnoods met een andere champagne en Zeeuwse oesters 😉

  2. Kunt u mij welllicht adressen geven van restaurants in Nederland die aan deze actie deelnemen. Het water loopt mij nl. in de mond doch ik vind het afreizen naar Belgie op zoek naar deze delicatessecombinatie nogal ingrijpend.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.