Paleo Rosso 1995

Paleo (spreek uit met de nadruk op de ‘e’) Bolgheri Rosso Superiore van Le Macchiole is afkomstig uit de DOC Bolgheri en een buur van een van Italië’s bekendste wijnen, Sassicaia. De wijngaarden liggen vijf kilometer van de zee, aan de basis van de heuvels rond Bolgheri. Een lage opbrengst (600 kg per hectare) en moderne vinficatietechnieken leveren een wijn op van wereldklasse die volgens sommigen de vergelijking met Sassicaia meer dan kan doorstaan, en dit voor een lagere prijs. 85% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc, 10% Sangiovese. Grootgebracht gedurende 18-20 maanden in eiken Barriques van 225 liter, waarvan de helft nieuwe en de andere helft twee of drie jaar oud.
De donkerrode kleur neigt naar zwart. Sterk tranend. Neus van vanille, geboend hout, zwart fruit, confituur, koffie. Verdwijnende neus van gekookte kool. In de mond flinke, maar aangename (bewaar)zuren en niet-bittere tannines. Veel fruit en kruiden. Een warme, lekkere wijn met medium body en in een internationale stijl. Nog jong en daarom zeker ruim vooraf te decanteren in een open decanteerkelk. 13,5% alc.

De 1996 kost 1.446 BEF bij invoerder Licata. Op de site van Licata vindt u een (Engelstalige) technische fiche voor deze wijn.